Strada Intrarea Paulis, nr. 4 Militari, Ilfov, Romania

Ghid pentru epilarea definitiva cu laser

IMG_8116_NCKoIf

Epilarea definitivă cu laser este o procedură de îndepărtare a părului care implică utilizarea unui fascicul de lumină intens pulsată pentru a distruge foliculii de păr. Este o metodă populară de epilare, întrucât poate oferi rezultate durabile și netede. Dacă vă pregătiți pentru o procedură de epilare definitivă cu laser, este important să urmați câțiva pași importanți înainte și după procedură pentru a asigura cel mai bun rezultat.

Înainte de procedură:

Discutați cu medicul dumneavoastră: Înainte de a face orice procedură, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă epilarea definitivă cu laser este potrivită pentru dumneavoastră și pentru a afla care sunt riscurile și beneficiile acestei proceduri.

Evitați expunerea la soare: Cu câteva săptămâni înainte de procedură, evitați expunerea excesivă la soare sau folosiți o cremă cu factor de protecție solară ridicat. Pielea bronzată poate crește riscul de arsuri și poate reduce eficacitatea tratamentului.

Nu vă epilați cu 3-4 săptămâni înainte: Nu vă epilați prin nicio metodă (inclusiv epilare cu ceară, epilator electric sau crema depilatoare) cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte de procedură. Acest lucru asigură că foliculii de păr sunt suficient de mari pentru a fi detectați și distruși de laser.

Evitați produsele de îngrijire a pielii: În ziua procedurii, evitați produsele de îngrijire a pielii care conțin alcool sau parfumuri puternice, deoarece acestea pot irita pielea.

Nu consumați alcool sau cafea: În ziua procedurii, evitați consumul de alcool sau cafea, deoarece acestea pot sensibiliza pielea.

Ce sa faci dupa o sedinta de epilare definitiva cu laser
Dupa o sedinta de epilare definitiva cu laser, este important sa urmezi cateva sfaturi pentru a ajuta pielea sa se recupereze si pentru a obtine cele mai bune rezultate. Iata ce ar trebui sa faci:

Evita expunerea la soare sau la bronzare artificiala timp de cel putin doua saptamani dupa sedinta. Pielea ta va fi sensibila si vulnerabila la razele UV, iar expunerea la soare poate duce la arsuri solare sau la pigmentarea pielii. Daca trebuie sa iesi afara, poarta haine cu maneci lungi si aplica o crema cu protectie solara.

Evita sa te epilezi cu alte metode decat rasul pentru urmatoarele doua saptamani. Daca vei incerca sa epiliezi cu ceara sau cu epilatorul, s-ar putea sa iriti pielea si sa intarzii procesul de vindecare.

Foloseste o lotiune sau o crema hidratanta pentru a ajuta la calmarea pielii. Laserul poate usca pielea, asa ca este important sa o hidratezi pentru a preveni mancarimea sau iritatiile.

Evita sauna, sala de sport si inotul timp de cel putin 24 de ore dupa sedinta. Transpiratia si contactul cu apa clorinata pot irita pielea.

Nu zgarietura sau frecati pielea, deoarece acest lucru poate duce la infectii sau la inflamatie. Las-o sa se vindece singura.

Daca observi aparitia unor mici umflaturi sau a unor puncte rosii pe piele, este normal. Acestea se numesc foliculite si sunt o reactie normala a pielii la epilare. Ele ar trebui sa dispara in cateva zile.

In concluzie, epilarea definitiva cu laser este una dintre cele mai bune metode de a scapa de parul nedorit pentru totdeauna. Daca urmezi sfaturile de mai sus si respecti toate instructiunile date de specialistul in epilare definitiva cu laser, vei avea parte de cele mai bune rezultate posibile.

Leave a comment

Esti in locatia DermEpil Militari, Schimba locatia de mai jos, folosind butoanele afisate.

Herastrau Tineretului Corbii Mari Galati Ploiesti Pitesti Brasov