Este necesară o întreținere periodică la 2, 3 sau 4 săptămâni, în funcție de calitatea genelor naturale și de modul de îngrijire al extensiilor.
Pentru o îngrijire ideală a extensiilor de gene, iată câteva reguli de urmat:
Pe toată durata în care purtați extensii de gene nu folosiți nici un produs gras în zona ochilor (aici intră și produsele de machiaj de orice fel, în afară de produsele pudră);
Nu folosiți produse de machiaj în zona ochilor!
Nu aplicați mascara pe gene (nu veți avea nevoie oricum datorită aspectului final al extensiilor de gene);
Evitați frecarea ochilor, precum și frecarea genelor deoarece orice acțiune mecanică poate duce la ruperea genelor naturale!
Pentru demachiere folosiți numai soluții pe bază de apă, neuleioase, deoarece uleiul deteriorează adezivul pentru gene false (la noi în salon puteți achiziționa un produs special pentru demachierea ochilor purtători de extensii de gene);
De asemenea, ochii trebuie să fie spălați o data pe zi, cu apă și săpun special pentru ochi sau față, de preferat seara, pentru a îndepărta eventualele reziduuri de machiaj sau praf, impurități de peste zi, cât și sebumul secretat prin piele. Dacă sărim peste această etapă, din teama ca apa va afecta rezistența și aspectul genelor, vom obține exact opusul, și anume baza grasă formată din sebum sau din produse grase de machiaj va afecta rezistența adezivului în timp, și astfel genele cad mai repede.
Aplicarea extensiilor este o operațiune laborioasă, așa că trebuie să te înarmezi cu răbdare. Extensiile nu sunt ușor de pus și este nevoie de migală și precizie pentru ca rezultatul final să fie uimitor.
Intervalul de aplicare diferă în funcție de mai mulți factori: densitatea și volumul genelor naturale, densitatea și volumul ales pentru aplicarea extensiilor de gene.